Näin sisustat opiskelija-asunnon – lue vinkit, joilla saat pienestä kodista tilavan

Opiskelija-asunnon sisustaminen

Pieni koti on parhaimmillaan viihtyisä ja toimiva pesä, mutta toiminnallisuuksien ja tilantunnun varmistaminen ei aina ole aivan yksinkertaista. Hyvin suunnitellen ja järkevillä hankinnoilla varmistat, että pieni kotisi palvelee sinua parhaiten. Poimi talteen viisi vinkkiä, joiden avulla uusi opiskelija-asuntosi tuntuu todelliselta tila-ihmeeltä.


Kaipaatko apua opiskelija-asuntoon muuttoon? Jätä tarjouspyyntö ja saat tarjouksia sekä näet muuttofirmojen saamat arvostelut. 


1. Suosi vaaleita värejä ja laajenna tilaa peileillä

Suuret peilit pienissä tiloissa luovat mielikuvan todellisuutta suuremmasta tilasta. Peilit heijastavat myös esimerkiksi ikkunoiden valoa, jolloin tila pysyy valoisampana. Vaaleat värit tekevät tilasta avaramman tuntuisen: kokeile valkoisen lisäksi vaaleanharmaata, beigeä tai utuisia pastellisävyjä. Värikkäällä ja räikeällä sisustuksella pienestä tilasta voi tulla hieman kaoottinen.

Vaalea minimalistinen sisustus

2. Valitse esineesi, vältä rojuja

Varo ahtaamasta pientä kotiasi aivan täyteen tavaraa ja suuria huonekaluja. Valitse persoonalliset ja itsestäsi hyväntuntuiset esineet, mutta musta, että vähemmän on enemmän. Ehkä lahjaksi saadun perintölipaston voi jättää pois ja nauttia sen vapauttamasta tilasta? Harkitse myös keittiössä, ovatko kaikki kodinkoneet aktiivisesti käytössä.

3. Nosta tavarasi seinälle

Kaikki minkä nostat lattialta ylös, tekee lattialle liikkumavaraa. Normaali seinänkorkeus on likimain kolme metriä, joten säilyttämiseen tai puhtaasti sisustamiseen jää seinille paljon tilaa. Kiinnitä seiniin hyllyjä, köynnöskasveja ja erilaisia koukkuja tärkeimmille tavaroillesi. Pyörän tai skeittilaudan nostaminen seinälle on jopa trendikästä!

Hylly ja kitara seinällä

4. Hanki monikäyttöisiä huonekaluja

Jatkettavat pöydät ja tuolit saa arkena pieneen tilaan, mutta niistä on iloa vieraiden saapuessa. Vuodesohvalla voi rentoutua ja nukkua, ja säilytysratkaisuissa on usein tilaa myös kirjoitustasoille tai jakkaroiksi. Suosi pinottavia ja kestäviä ratkaisuja. Kaapeissa ja komeroissa kannattaa hyödyntää erilaisia vetokoreja ja valmiita järjestelmiä, joilla samaan tilaan saa järkevästi kaksinkertaisen määrän säilytettävää.


Lue myös: Kilpailuta opiskelijamuutot – säästä jopa 40%


5. Muista myös valaistus myös pienessä kodissa

Kaikessa sisustuksessa pääroolissa on valaistus, eikä pieni koti tee poikkeusta. Oikean sävyinen valo ja monipuoliset valonlähteet jalkalampuista kattovalaisimiin korostavat ja peittävät harkitusti kotisi parhaita ja huonoimpia puolia. Mitä modernimpi koti, sitä paremmin sinne voi sopia kylmä valaistus, perinteisempään lämpimämmät sävyt. Jos luet paljon, opiskelua voi helpottaa kylmän (4000K) sävyinen lukuvalo.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä