Kangasalla asut keskellä kauneinta Suomea – lähellä suurkaupunkia, lähellä luonnonrauhaa

Aurinkoinen kuusimetsä Kangasalla

Kangasalan kaupunki sijaitsee Pirkanmaalla Tampereen vieressä: matka kaupunkien välillä taittuu 20 minuutissa. Näin likimain 34 000 asukasta ja 4000 mökkiläistä pääsevät nauttimaan lumoavan kauniista luonnosta ja harjumaisemista, mutta ovat nopeasti ison kaupungin palvelujen äärellä. Arviolta lähes puolet kangasalaisista käy töissä Tampereen puolella. Jos olet yksi heistä, pääset matkaan 9-tietä pitkin sujuvasti omalla autolla tai säännöllistä bussiliikennettä hyödyntäen!

”Kesäpäivä Kangasalla” on monelle tuttu Zacharias Topeliuksen Kangasalaa ylistävä runo, jossa korostetaan Kangasalan vesistön ainutlaatuista kauneutta. Järviä ja lampia löydätkin sekä kesän että talven uimaretkille likimain kaksisataa!  


Muuttopalvelu hakusessa? Jätä tarjouspyyntö ja saat tarjouksia, sekä näet muuttofirmojen saamat arvostelut.


Pariskunta pakkaamassa muuttolaatikoita

Kauniita luontomaisemia

Kangasalan harjujono on jatkoa Tampereen Pispalanharjulle ja Pyynikinharjulle. Kangasalan puolella harjuja on viisi: Kirkkoharju, Kuohunharju, Keisarinharju, Vehoniemenharju ja Haralanharju. Pirkanmaan kauneimmaksi paikaksikin äänestetty Keisarinharju houkutti maisemiaan ihailemaan aikoinaan jo Ruotsin kuninkaan ja Venäjän keisarinkin. Tämän kehtaat siis esitellä myös kauempaa tuleville vieraille!

Vaeltaminen, retkeily, suppailu ja patikointi ovat Kangasalla sekä matkailuvaltti että paikallisten upea mahdollisuus. Jos kaipaat vaihtelua kotioloihin, voi suunnata katseesi Vesijärvelle ja sieltä löytyvään Palosaareen. Palosaaresta löytyy Aholaidan lammastila, jonne voit hakea viiden päivän mittaiselle elämyslomalle lammaspaimenena. Lammaspaimennus toiminee hermolomana, ja tämän elämysloman hintakin jää kohtuulliseksi.


Lue myös: Arvoesineet kannattaa dokumentoida ennen muuttoa


Kangasalta löydät palveluita arjen tarpeisiin

Kangasalan pitäjänruokia ovat aladobi, kotijuusto, savumuikut, rosolli ja kotikalja. Paikalliset järvikalat ja lähiruoka, kuten marjat ja perunat, päätyvät usein kaupunkilaisten lautaselle. Jos haluat sisäistää kangasalaisen todellisen mielenmaiseman, suunnista Vehoniemen Automuseolle ja valitse museon kahvilan tarjonnasta herkkumunkki.

Nainen ja lapsi lukemassa kirjaa kirjastossa

Asukkailleen Kangasala tarjoaa kattavat hyvinvointi-, kirjasto-, kulttuuri-, liikunta ja nuorisopalvelut. Tapahtumakalenterista löydät Kangasala-talon konsertit, K-Kinon elokuvat, kirjaston teemapäivät ja gallerian näyttelyt. Tarkista siis tarjonta ja varaa suosikeillesi aikaa omasta kalenteristasi!

Kaupunki Kangasalasta tuli vasta vuonna 2018. Kaupunginosat nimettiin Elinympäristölautakunnassa vuonna 2020. Kangasalan naapurikuntia ovat Tampereen lisäksi Lempäälä, Orivesi, Padasjoki, Pälkäne, Kuhmoinen ja Valkeakoski.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä